Followers

Monday, November 29, 2010

Mya Elzara 3th Birthday Giveaway


Penganjur: Mama Mya Elzara
30/11/2010-6/12/2010

Sunday, November 28, 2010

**Me + My PINK Stuff**

ini gambar yg ummi pertaruhkan:



Mom's Birthday by Baby Sarah n Mom Shoppe




Create your own banner at mybannermaker.com!

22/11/2010 - 3/12/2010

referrer ummi :

TOP 5 PRINCE & PRINCESS SWEETY

Alhamdulillah...princess Ummi dapat listed Top 5(gambar 1st-Amna Safiyyah)...dah gembira sangat ummi...tak sabar nak tau result...tahniah tuk semua ye!

bawah ni prince nyer...Tahniah jugak!

~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Friday, November 26, 2010

KONTEST GAMBAR PALING LUCU




end 1/12/2010

Gambar yang ummi pertaruhkan:


Gambar ni ialah kawan kepada my hubby yang sedang dokong my son.
tak tau kenapa dia buat aksi bergambar mcm tu, hilang kehensemannyer..:-)...
anak Ummi pun muka semacam jer..blurr2..
hehe setiap kali ummi tengok mesti rase nak gelak..hehe

so, dengan ini ummi nak tag:



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Thursday, November 25, 2010

contest BAJU SAMA



contest BAJU SAMA

anjuran : ika puk puk

ni gambar yang ummi pertaruhkan : Anak ummi dan sepupunya

Gambar ni ummi snap ms sepupu amna a.k.a anak sedare
ummi datang dari penang jalan2 ke sini.baju ni dibelikan oleh ummi long dorang...
ummi long takde anak gegurl..

~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

BabyCooL One-StoP 1st Giveaway




Pelbagai pilihan CD di BabyCooL One-StoP
DYANAMP One Size Cloth Diapers
  • Now available for velcro and button type
  • GOOD Quality CDs
  • Can stay up to 6 hours (suitable for night diapering)
  • 9 cute designs to be choose
  • Can fit to baby up to 17 kg (S - XL size)
  • Soft suede inner and minky tpe of CD pant
  • Microfiber insert (2 pieces provided for each CD)

Macam2 koleksi dress kanak2 di Sweetlittle Kidz Collections



Nama Anak: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
Tarikh lahir Anak : 13 January, 2010 (10 Bulan)

JUST CORNER BO GIVEAWAY!

JUST CORNER BO GIVEAWAY!
end 12.00 noon 30/11/2010


Jom sama2 kita join GA ini ye kawan2..

Ummi dapat tau GA ni dari MAMARIFY



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

aNNiVeRSaRy GiVeaWaY..!!



aNNiVeRSaRy GiVeaWaY..!!

end: hari ni 26/11 11.59mlm

Syarat2 nak join mudah je :

1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.. yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je..

2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.. yg takde blog korang email je ye..

3. Tag 2 org kawan anda..

4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.. utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun.. nak wish pun leh gak.. kekeke..


5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada
28 Nov nanti..

Hadiah2 yg di tawarkan :

Hadiah utama : Size P2-M


Hadiah Kedua : Size P2-M

Ummi nak tag:

~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Dua notebook Acer Aspire One untuk dimenangi


~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Wednesday, November 24, 2010

My Bling Moment : Breastfeeding.

susu ibu

My Bling Moment : Breastfeeding.

3 Nov, 2010-3 Dis, 2010

Contest My Bling Moment : Breastfeeding ini adalah bersempena

dengan pelancaran Blog Susu Sihat dan sebagai mempromosi tentang breastfeeding in public (penyusuan di tempat awam).

Penganjur: My Super Kids & Bling Buubies

Foto di kala Ummi menyusukan baby Amzar Syakir ( Aidilfitri 2010 )

Anak Sulung Ummi Amna Safiyyah dan saudara susuannya Ammar Yusuf

Alhamdulillah...

Kedua-dua Anak Ummi Amna (4 tahun) dan Amzar (10 bulan)

dapat menyusu sehingga sekarang.

Amat murah rezeki yang diberikan Allah kepada anak-anak Ummi..

Ummi juga dapat menyusukan anak saudara ummi Ammar kerana ibunya bekerja dan dia tidak mahu susu formula.

Susu Ummi tidak pernah kering semenjak kelahiran anak sulung Ummi 4 tahun lepas walaupun sepanjang Ummi mengandungkan anak ke 2 tahun lalu.

Tidak kira di mana jua Ummi pasti akan menyusukan anak Ummi

demi memastikan mereka sentiasa mendapat perhatian dan kasih sayang sepenuhnya dari Ummi.

Monday, November 22, 2010

GIVEAWAY SAYA NAK CURSOR TU JUGAK

Penganjur: BLOG NADIA

ummi nak tag:



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

"GENG CONTEST TERMASYUK GIVE AWAY"


"GENG CONTEST TERMASYUK GIVE AWAY"

end 5/12/2010
Penganjur GA :

lOve @ the first sight (CONTEST)

~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Sunday, November 21, 2010

GIVEAWAY: CD MAHER ZAIN-THANK YOU ALLAH


GIVEAWAY: CD MAHER ZAIN-THANK YOU ALLAH


Sape nak join jom serbu ELAILA
tarikh tutup: 22/11/2010 (esok)
Cepat tau!!!!
~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Friday, November 19, 2010

"kids & baby photo contest"

"kids & baby photo contest"


end 30/11/2010

penganjur:


Ummi telah ditag oleh ibu Arifa untuk join contest ini..huhu so, ummi pertaruhkan gambar gelagat anak2 ummi dan sepupu2 di pagi raya aidilfitri yang lalu...



ini adalah hadiah yang bakal di terima oleh pemenang contest ini
earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

Ummi nak tag:
~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

UMMI DAN CONTEST


assalamualaikum...dengan ini ummi mengisytiharkan(hahaha)
bahawa dengan rasminya Blog ummi
yang ni telah menjadi blog Contest...sebab kebanyakan
entry2 nya adalah meng"join" contest....
so kawan2 boleh melawat ummi
dan entry2 lain, teladan, kisah kehidupan, lawak dan sebagai nya di
SINI DAN JANGAN LUPA, FOLLOW UMMI YA!!!



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

"SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA MAINAN KEGEMARANNYA"



Baby Amzar memang sangat suka kalau duduk dan bermain2
dalam walker ni, benda lain @ mainan lain dia tak berapa berminat, kalau bagi habis dibaling nyer.....siap buat aksi berlari 100m lagi dgn walker ni..kdg2 ummi tgk
mcm merempit pun ada..hehe

Full name: ARIZAWATI BINTI SAAD
Email: arissa_pp@yahoo.com


~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

"SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA DATUK/NENEK TERCINTA"

"SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA DATUK/NENEK TERCINTA"



gambar ni di abadikan semasa menyambut
ulangtahun kelahiran Amna yang ke 3


Full name: ARIZAWATI BINTI SAAD
Email: arissa_pp@yahoo.com



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Thursday, November 18, 2010

OH!! BAHASA INGGERIS

Nak tau kenapa ummi buat entry ni...huhu...minggu depan ummi ada interview di Pusat Pengajian Siswazah UPM...mcm biasa, perasaan ummi di kala ini amatlah nervous nyerrr...huhu..apetah lagi interview ini memerlukan ummi speaking all the time..arghhhh tidakkkk!!!!! BI ummi dah la tungging terbalik dengan level confident ummi yg sangat tidak mengujakan..agaknya sebab dah lama ummi meninggalkan zaman pekerjaan menyebabkan ummi terasa sedemikian...namun, ummi akan berusaha sedaya yg mungkin, perlukah ummi baca kamus???? hahaha...

Di mana tahap pencapaian Bahasa Inggeris kamu sekarang?

  1. Sangat Bagus. Mampu berkata-kata dan menulis dalam BI dengan fasih
  2. Boleh la sikit-sikit. Mampu menjawab pertanyaan mudah
  3. Tidak boleh bertutur dalam Bahasa Inggeris tetapi faham apa yang sedang dituturkan
  4. Tak mampu langsung berbahasa Inggeris. Bila orang mula cakap BI, saya cepat-cepat Lari atau mengelak
dari 4 kategori ni ummi adalah dlm golongan kategori ke 3 & 4..maybe..

Dimanakah tahap kamu?

Dari pengalaman Mantra sendiri, saya simpulkan apa sebenarnya yang menghalang kita daripada menguasai Bahasa Inggeris :

  1. Malu - Takut nak cakap BI sebab takut ayat tunggang terbalik. Takut orang gelak. Dulu mantra pun fikir macam ni. tapi bila kita bertutur dengan orang luar(Overseas) sebenarnya mereka tak kisah pun. Mereka tak gelak. Malah mereka perbetulkan apa yang kita salah. Kadang-kadang kita pun boleh perasan yang dia pun main hentam aje (Tak perfect pun)
  2. Malas – Saya teringat waktu form 4 Ayah saya belikan kamus Oxford setebal-tebal kamus tu. Kemudian dia bagi saya News Straits Time untuk dihabiskan. Semasa membacanya saya langsung tak gunakan kamus tu sebab ianya Tebal dan menyusahkan! Bila tak faham, tanya. Tak faham, tanya. Takde usaha nak ‘mencari’. Macamana nak ingat perkataan tersebut? Tapi sekarang mudah. Dah ada kamus elektronik.
  3. Tak Minat – Bahasa Inggeris pada waktu ini amat penting. Jika kamu mahu laku dalam industri negara, kuasainya. Jadi mulai hari ini tukarkan daripada Tak minat kepada Minat dengan bahasa inggeris
  4. Cikgu Tak Best – Ini juga mungkin boleh jadi sebab mengapa ramai pelajar sekarang tidak mahu belajar bahasa inggeris. Bukan berniat nak salahkan cikgu-cikgu. Sesetengah cikgu tidak cuba untuk membuat kelas Bahasa Inggeris mereka satu kelas yang menarik untuk dihadiri.
  5. Tiada Latihan – Cuba untuk bertutur bahasa Inggeris ketika meeting dan mesyuarat. Banyakkan membaca akhbar dan buku-buku BI. Banyakkan menonton filem-filem BI.
  6. Faktor Sekeliling – Mengapa ramai orang cina dan india hari ini lebih mahir berbahasa Inggeris dari bangsa kita? saya ada kenalan (Cina). Ada satu hari saya kerumah dia. Apa yang saya dengar mereka sesama ahli keluarga tidak bertutur dalam bahasa mandarin/hokkien tetapi dalam bahasa Inggeris. Kalau ada pun jarang-jarang. Mungkin ini satu praktikal yang baik. Saya tak tahulah samaada mereka bertutur demikian kerana menghormati saya yang berada disitu.


menghadapi-interview

“Masalah paling besar yang timbul adalah apabila graduan ingin mencari kerja. Kebanyakkan syarikat dari sektor swasta menjadikan bahasa Inggeris sebagai suatu kemestian sekiranya mereka mahukan jawatan yang ditawarkan. Dari apa yang saya dapat lihat ketika ini, bangsa Melayu adalah golongan yang paling rugi kerana rata-rata mereka tidak mampu bertutur dengan fasih menggunakan bahasa Inggeris.” dipetik dari slumberaja.blogspot.com

sumber : saiful izwan


~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~
Published with Blogger-droid v1.6.5

Tuesday, November 16, 2010

MamaRifqy Giveaway


Kita semua sepakat...mari join

" SAYA NAK BANTAL ITU !! "
ucapan untuk Ulangtahun perkahwinan
Mama n Papa Rifqyyang ke 2... semoga kebahagiaan mengiringi kalian,
tabah, sabar, setia dan jujur adalah kunci kesejahteraan abadi...
semoga bahagia selamanya..amin



~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Monday, November 15, 2010

BABY WITH COSTUME CONTEST



TAJUK CONTEST : BABY WITH COSTUME CONTEST
PENGANJUR: MAMA AIMAN
PENAJA: PAPA AIMAN (www.awokpenyu.com)
TARIKH TUTUP: 19 DISEMBER 2010



ini gambar baby Ummi Amzar Syakir in Bee Costume!!


NAMA SI COMEL : AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMUR SI COMEL : 10 BULAN
NAMA IBU: ARIZAWATI BINTI SAAD
EMAIL: amna2amzar@gmail.com

Gambar ni ummi snap semata2 nak join this contest...punye lah seksanyer sbb baby ummi xnak tgk kamera n sunyum...terpaksa la suruh kakak buat sesuatu nak bg dia sunyum..hehe

hadiah yang membuatkan ummi sgt teruja utk join:

-Hadiah bg pemenang utama yg menanti adalah:

" SESI PENGGAMBARAN (profesional photoshoot) PERCUMA bersama penaja papa aiman@www.awokpenyu.com"


~ C.I.T.R.A.C.I.N.T.A.K.U ~

Blog Archive

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?
Dah menang!!! nnt ada la kat kulit buku KITARAN HIDUP BERKELUARGA

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"
ummi menang saguhati

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!
ummi salah seorang pemenang jgk!!

"pabila photo mula.... ber...cerita"

"pabila photo mula.... ber...cerita"
Ummi salah seorang pemenang!!

Amna Safiyyah won 3rd Prize

Amna won 1st Prize

Amna won 2nd Prize, Amzar won 3rd prize

KAWAN2 UMMI

NI LAGI KAWAN2 UMMI