Followers

Monday, February 28, 2011

COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy

 
end 31 mac,2011


ni gambar baby ummi, sehari selepas dilahirkan..baru keluar dari spital..


nama Ummi: Arizawati Saad
nama baby: Amzar Syakir Shahizan
Tarikh Lahir n Umo baby: 13 Jan, 2010 (setaun sebulan)


Friday, February 25, 2011

"AKSI SI COMEL with LITTLE FINGERS"...


ok..Jom kita usha Aksi si comel Ummi:-


hah!! ye ke?! ade harta karun dalam ni..??


Tak leh buang masa ni, adik nak cari harta karun, jgn kacau adik tau!!


Mana nii..makin dalam lubang ni..tak jumpe2 pun harta??!


Ohhh!!! tipu adik ye?! tengok takde pape punnnnnn...


malas la adik..baik keluar jer dari sini pegi mandi lagi bagus!!



lega rasanya dapat mandi dari buang masa korek pasir..hoyeyyy!!

NAMA BABY: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMO BABY: 13 BULAN
NAMA UMMI: ARIZAWATI SAAD(iza)


So, ummi nak tag:
semua yang singgah tengok entry nih...jgn lupa join ye!!!

Thursday, February 24, 2011

Saya Mahu Jadi Seperti Fatin Liyana Dari Blog Fatin Liyana

Saya Mahu Jadi Seperti Fatin Liyana Dari Blog Fatin Liyana!!!




Wow!! tajukkkk...macam tak sedar diri pulak ummi nih. Tapi tu la ceritanya. Sejak pertama kali memandang beliau, hatiku jadi berbunga2..oitttt!! ape nih!! ummi jatuh cinta pandang pertama ngn Fatin Liyana???!!
Ishhhhhhhhhhhh...gilo ke apo? tak der lah...Ummi cuma terpesona dengan kelebihan yang Allah bagi pada Fatin Liyana tu..beliau sangat cantik dan comel. Tak jemu mata memandang. kalau ummi pandang sekali dah jadi macam tu, apetah lagi orang lelaki yang tengok.

Ape yang membuatkan Ummi tertarik ngn adik Fatin Liyana ni:

* Cantik,comel,cun dan seangkatan dengannya. Apa saja yang dipakai haruslah membuatkan ummi tertarik kerana dia mempunyai raut wajah yang menawan. mula la ummi terbayangkan kalau la ummi seperti dia..oh!! indahnya dunia ini...heheh harusla kannnn..sebagai wanita kita ni sangat concern about kecantikan.

*sedang belajar dalam bidang perubatan di Universitas Padjadjaran Bandung, West Java, Indonesia. ini pulak adalah cita2 ummi masa kecik yang tak kesampaian. last2 ummi jadi surirumah, memang sangat2 kuciwa lahhh...sangat kagum dengan beliau yang bakal menjadi doktor ni.. nanti kalau Fatin dah jadi doktor kan, mesti ramai pesakit lelaki terkejar2 nak cari doktor Fatin jer..tengok muka doktor jer terus sihat. tak payah doktor nak bagi ubat. Andai dapat ku undur masa..akan ummi belajar bersungguh2 hingga jadi seperti Fatin Liyana, namun..kita hanya mampu merancang..Allah menentukan segalanya.

bakal doktor nih!! kagum

* terkenal..cube tengok follower dia...wallawehhhhhhh:-

Bukan sebab cantik jer beliau dapat follower yang ramai cenggini tau! karya dalam blog beliau pun amat menarik untuk di baca. membuatkan ummi tak lepas peluang mengunjunginya sehari2. ishhh..ishhh...ishhh...bila la saat ku sepertimu Fatin...Fatin la idola Ummi dalam dunia blogging ni..nak jadi macam Fatin Liyanaaaaa...

* sangat berkebolehan dalam bidang modelling..tengok lah...ape saje gayanya sangat menarik kerana beliau sangat cantik.. 




hah!!...andai berpeluang mahu saja ummi menjadi seperti Fatin Liyana..hehehe walaupun dalam mimpi...
Ummi nak sangat seperti beliau bila pakai baju ape2 pun mcm sesuai jer. pakai lah tudung ekin ke, shawl ke, syria bagai...tetap maintain cun, cantik dan sweeeeeeeetttttt sangat...

 “Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack


REMPEYEK give away


tarikh tutup 1 march 2011....11.59pm...

so, ummi nak tag:
ibu zefa asmara
ibu batrisya
mamalieyna

Wednesday, February 23, 2011

Teguran Membina dari Eyriqazz..

Semua ni di copy paste dari Eyriqazz.com...kata beliau:




Segmen tegur menegur kembali. Seperti dijanjikan di entry Last Day Give Away RM300+ Haven Restaurant Voucher|Siapa Mahu Ditegur? dan cabutan dibuat di random.org, inilah dia yang berjaya ditegur oleh eyriqazz :


Teguran :

1) Header cantik, tapi rasanya template blog perlu ditukar. Nampak agak murang templatenya.
2) Widget Follower rasanya kurang sesuai berada di bawah header. Cadangan, alihkannya di ruang Sidebar.
3) 3 Column, ruangan main entry nampak sempit dan kurang menarik .
4) Font. Agak besar ,warna putih, membuatkan kurang selesa bila membaca. First impression is important especially buat new readers like me.eyriqazz.com

Alhamdulillah..ummi sangat nantikan komen dari blogger berpengalaman seperti beliau. tak disangka ummi bertuah mendapat teguran ini...InsyaAllah ummi akan buat correction tentang apa yang disuarakan...terima kasih Eyriqazz.

“Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids”

Bismillahirrahmanirrahimmmm...
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

Gadget yang semakin digilai ramai..termasuk Ummi juga..walaupun tak berpendapatan kerana ummi adalah surirumah sepenuh masa yang hanya menerima nafkah bulanan dari hubby yang tak seberapa. Namun, Alhamdulillah..Ummi bersyukur atas ni'mat kurniaan Allah ini. 
Sebagai seorang manusia yang punya keinginan..sesungguhnya ummi tak terlepas peluang meminati gadget yang terhangat di pasaran ni. Ummi beruntung juga kerana mempunyai seorang suami yang amat suka kan gadget, bukan sahaja suka malah beliau akan mengambil tahu segala segi tentang gadget tersebut. So, mendengar cerita, penerangan dari beliau ummi jadi tertarik untuk mengetahui lebih lanjut tentang Ipad ini. 

Ohhh...seperti pucuk dicita ulam mendatang bila ummi mendapat tahu MySuperkids ingin memberi Ipad secara percuma kepada follower nya. Tanpa membuang masa ummi terus mendaftar melalui email. 

Saya Mahu iPad dari Blog MySuperkids!!!!!!!
Wi-Fi
new

16GB1

  • RM 1,549.00

Nah!...belum pernah ummi terjumpa hadiah contest dari blog2 lain hadiah bernilai ribuan RM. Sangat mengujakan...

Siapa patut dapatkan iPad percuma ni?
Blogger (boleh tulis blog di mana2 sebab iPad sangatlah ringan dan boleh selit dalam handbag atau celah suratkhabar je), Eksekutif penting syarikat (boleh rujuk maklumat dalam format Microsoft Office dengan jelas & cepat), ejen jualan/pemasaran (boleh tunjuk slide presentation kepada bakal pelanggan), ibu moden yang sibuk berniaga (tak perlu risau tertinggal apa-apa maklumat penting walaupun bergegas keluar rumah tatkala anak sibuk menangis), penuntut universiti (tak perlu risau tertinggal nota sebab boleh tengok slide lecturer mana-mana); pendek kata, hampir sesiapa saja.
(ini kata MySuperkids)
Ummi seorang blogger, amat tepat sekali kalau ummi berangan angan dahulu untuk memiliki iPad. Kadang kadang, bila ummi pergi ke mana mana, ummi akan sambil sambil dalam fikiran ummi membuat ayat untuk di lampiaskan ke blog ummi sejurus selepas balik dari sesuatu tempat tersebut. Bila sampai jer ke rumah, kerja rumah yang melambak macam gunung Kinabalu menyekat ummi untuk meng 'update' blog. hilanglah segala ayat2 dalam fikiran tadi. dahhh...kena fikir balik ayat ape nak buat entry. tapi dengan adanya iPad ummi akan lebih mudah nak meng'update' blog evrytime, everywhere. Indahnya waktu itu...Subhanallah.

Apa lagi yang boleh anda buat dengan iPad?
ipad need for speed
Main game Need for Speed (grafik HD memang sangat superb), flash card anak-anak (skrin iPhone/iPod agak kecil untuk baby -oh, app utk Little Reader pun dah ada!), gandakan paparan laptop atau komputer (&iPad bertindak sebagai screen kedua), invoice client menggunakan terminal PayPal, tunjuk slide presentation kepada pelanggan dengan mudah (tak perlu tunggu 1-5 min untuk start-up), & simpan segala rekod penting (strategi jualan, statistik pemasaran, wang perbelanjaan).
Ini review dari Mysuperkids
Dengan apa yang ummi baca dari blog MySuperkids nyata, Ummi amat teruja untuk memiliki iPad ini. 

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. SertaiBengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

Tuesday, February 22, 2011

lOving yOu cOntest

end 21 mac,2011


ni gambar ummi dan baby :

Nama Ummi: Arizawati Saad
Nama Baby: Amzar Syakir Shahizan
umo baby: setahun sebulan

Sunday, February 20, 2011

Pemenang lagi...

CUTE MUM...
sila send nama,alamat ke amna2amzar@gmail.com sbb penyertaan terawal ye..TAHNIAH!
Published with Blogger-droid v1.6.6

Pemenang kategori gambar percutian menarik Contest Holiday Ummi

Seperti tajuk yang tertera di atas, Pemenang kategori gambar percutian menarik 
Contest Holiday Ummi 2011 goes to...
drum rolllllllllllllllllllll.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tempat ketiga


tempat kedua


Tempat Pertama
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


TAHNIAH 
ummi ucapkan kepada semua pemenang, yang tidak menang InsyaAllah lain kali mungkin rezeki anda pulak...kepada pemenang sila emailkan nama, alamat n no tipon ke 
amna2amzar@gmail.com

p/s: Bukan ummi yang memilih pemenang..ummi minta bantuan biras ummi yang lebih mahir dalam penjurian berdasarkan gambar..

"GiveAway EdY : KATA KAU!"


Tarikh Tutup : 12.00 Tengahhari pada 28/2/2011


Refer to the FM ya:
Jangan tarik cawat aku weiiiiiii!!!!!!hissshhhhh....


so, ummi nak tag:

mama zharfan

Thursday, February 17, 2011

Uyeeh's 3rd Birthday Giveaway !!!

http://mama-havoc.blogspot.com/2011/01/uyeehs-3rd-birthday-giveaway.html

so, ummi nak tag
ibu zefa asmara
amira idora

Smiley Baggy GiveAway

Jom join GA ni pulakkkkk!!!!



ummi nak tag:
amira idora
cik lilin
ibu zefa asmara
mamalieyna

CONTEST MATA BULAT !


END 13/3/2011


ni dia si mata bulat ummi:
AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
(my son)





so, ummi nak tag:
mamarifqy
ibu zefa asmara
mummy ayu

Pemenang / Peneka Tepat Contest Holiday Ummi 2011 ialahhhhh...


So, pemenang/peneka tepat bg Contest Holiday Ummi ialahhhhhhhh.......................
*
*
*
*
*
*
*
*
*

TAHNIAH 
ummi ucapkan kepada kak azatie. Hanya kak Azatie sorang yang meneka dengan tepat tempat percutian ummi izatu Pulau Pangkor, Perak. Sememangnya banyak kali ummi dah beri jawapan dalam penyertaan2 ummi di contest2 lain...maybe yang lain tak perasan kott..anyway, lepas ni ada pemenang untuk gambar percutian menarik pulak...bagi ummi masa sehingga hari Ahad sebab juri agak bz. 

kepada kak azatie, sila bagi nama penuh, alamat dan no tipon kat email ummi
amna2amzar@gmail.com
(hadiah ummi akan poskan sekali ngn pemenang lain ya..)

Wednesday, February 16, 2011

"My Sleeping Angel Contest"


end 14/3/2011

ni dia anak2 ummi yang sedang tido:

AMNA SAFIYYAH BINTI SHAHIZAN


macam ni pun boleh kannn..hehe ni tgh tunggu ayah balik nak 
pegi makan sate Emas Kajang.. ayah terlambat ckit, anak dah penat main tertido..gini gayanya..

AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN

yang ni plak si adik, tido mmg gaya mcm ni bila2 pun..tertonggek jer..
dah betulkan tido nya dia akan terbalik n tonggek camni jugak..ni kepenatan balik dari Pulau Pangkor singgah di Setiawan rumah adik FIL ummi.

ni hadiah2 yang menawan hati ummi untuk sertainya:

1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


so, ummi nak tag:
ibu zefa asmara
mamalieyna
ibu batrisya
ibuayahdamia
mamarifqy

"Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"...

end 20/2/2011

Sempena Birthday nya yang ke berapa xtau la plak, ke-32? betol x? hehe lari tajuk plak..hehe
so, ummi nak wish...Selamat Hari Lahir, mg panjang umo murah rezqi dan always look younger!!

GA Pertama Pondok Kecilku

end 2/3/2011

ni hadiah nyer...sungguh teruja nak join!!

HADIAH PERTAMA : KAFTAN 2011
SERTA BARANGAN LAIN (terpulang pada mummy yer nak kasi ape..yang penting best)




HADIAH KEDUA : GAMIS ELEGANT  
SERTA BARANGAN LAIN (terpulang pada mummy yer nak kasi ape..yang penting best)

Tuesday, February 15, 2011

Giveaway Saya Mahu Hadiah Itu



ni hadiahnyer, ada 2 pemenang dipilih maknanya ada 2 kipas comel untuk di miliki oleh 2 pemenang tersebut....

Contest Holiday Ummi 2011

*sticky post until 15 Feb, 2011*


Bismillahirrahmanirrahim...

Dengan rasa sukacita Ummi melancarkan Contest pertama Ummi iaitu
Contest Holiday Ummi 2011 sempena percutian Ummi dan family ke sebuah tempat percutian yang menarik di dalam Semenanjung Malaysia.

Syarat-syarat contest:

* 1. wajib jadi follower blog INI dan Citra Cinta Ummi & Ayah ..yang dah jadi follower proceed to syarat ke 2.

*2. Letak banner simple ummi atas tu kat entry dan sidebar dan link balik ke entry ni.
( gambar banner tiada kena mengena dgn tempat percutian family ummi ye, gmbr tu ms percutian ummi tahun lepas, takkan nak pegi lagi taun ni..hheee..kpd yg dah jwb nk tukar boleh tp sekali je ye!!


*3. Buat satu entry tentang contest dengan tajuk "Contest Holiday Ummi 2011"

*4. dalam entry tu, sila:
* teka tempat percutian Ummi nanti (cuti Chinese New Year 3 Feb-5 Feb)
* letakkan gambar percutian anda yang paling menarik, tak kira la kat mana2 dalam @ luar Malaysia.

*5. dah siap, submit link entry kat ruangan komen entry Contest ini sahaja...

boleh tag kawan2 seramai yang mungkin..
Tarikh Tutup penyertaan :

15 Feb, 2011 (11.59 tgh malam)

Hadiah yang menanti anda:

1. Misteri
(akan di beritahu setelah balik dari holiday)
2. Misteri
( untuk 3 orang pemenang-akan di beritahu lepas balik holiday jgk!!)

Contest "Splashy Moment" - by FiqKBE



end 10 MAC 2011 -> 11.59PM



ni gambar anak ummi sedang khusyuk mandi manda kat swimming pool Holiday Inn Melaka, ummi ambik gambar pun tak sedar

ni yang buat ummi teruja nak join!!! hadiahnyer:

ummi nak tag: ibuayahdamia

'contest anak & ayah serasi bersama'


end 20/2/2011

penganjur: boleh ke letak 2 gambar?
nnt pilih yang mana the best yerrr



NAMA ANAK: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
TARIKH LAHIR: 13 JANUARY, 2010 UMO SETAHUN
NAMA IBU: ARIZAWATI SAAD

Ummi nak tag:
ibu zefa asmara
amira idora
cik lilin
kak cida
ibuayahdamia

Blog Archive

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?
Dah menang!!! nnt ada la kat kulit buku KITARAN HIDUP BERKELUARGA

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"
ummi menang saguhati

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!
ummi salah seorang pemenang jgk!!

"pabila photo mula.... ber...cerita"

"pabila photo mula.... ber...cerita"
Ummi salah seorang pemenang!!

Amna Safiyyah won 3rd Prize

Amna won 1st Prize

Amna won 2nd Prize, Amzar won 3rd prize

KAWAN2 UMMI

NI LAGI KAWAN2 UMMI