Followers

Wednesday, December 14, 2011

Baby Cute Contest!

Baby Cute Contest!




Hadiah yang bakal dimenangi :

Pemenang Tempat Pertama (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI T-SHIRT HATE HERO.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima SEHELAI DRESS + SEHELAI SHAWL. 



Pemenang Tempat Kedua (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI TSHIRT BAND untuk peserta lelaki.


*pemenang hanya seorang*
*kalau perempuan dapat hadiah untuk perempuan..dan sebaliknya...harap maklum*


Pemenang tempat pertama (baby) :

Akan menerima 2HELAI ROMPERS + 2 PASANG BURSHA + 1PASANG TIGHT


Pemenang Tempat Kedua (baby) :

Akan menerima SEHELAI ROMPERS +1PASANG BURSHA

So gambar yang Ummi pertaruhkan ialah... :

NAMA UMMI: ARIZAWATI SAAD
NAMA BABY: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
TARIKH LAHIR : 13 JAN 2010


 Ummi nak tag:

MamaRifqy
IbuAyahDamia
Anje MamaBalqis
Mamalieyna


Tarikh tutup :: 8.Februari.2012

Friday, December 9, 2011

Giveaway - cenderamata dari Pangkor


Giveaway - cenderamata dari Pangkor

Thursday, December 8, 2011

CANDID TIME CONTEST'

CANDID TIME CONTEST'

end 13/12/2011




(ni gambar candid princess Ummi AMNA SAFIYYAH yg sedang asyikkkk mandi kolam)

So, Ummi nak tag :

MAMARIFQY
IBUAYAHDAMIA

Wednesday, November 2, 2011

Contest Anakku Berfotogenik

Contest Anakku Berfotogenikend 11/11/11

http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/10/contest-anakku-berfotogenik.html


NAMA ANAK: AMZAR SYAKIR SHAHIZAN
NAMA UMMI: ARIZAWATI SAAD
TARIKH LAHIR ANAK: 13 JANUARI,2010

tag :

mamarifqy
ibuayah damia

Sunday, October 23, 2011

Saya Nak FM ni!


end 30/10/2011

Friday, September 9, 2011

"Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurung"

"Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurung"


nak join klik cni :

end : 10/9/2011 (esok tau)

ni gambar nak ummi yang hencem berbaju melayu :

masam kan..ni gaya macho di pagi raya..hehehe susah nak senyum anak ummi nih..

NAMA : AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMUR : SETAHUN 8 BULAN
NAMA UMMI: ARIZAWATI SAAD

Ummi nak tag:

nanamrul
mama Iqy

Wednesday, May 25, 2011

"Contest Sikecik Bersama Payung"


NAK JOIN KLIK :



AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
13 JANUARI,2010
1 TAHUN 4 BULAN

Thursday, May 19, 2011

"Contest Happy Birthday Aidid"

jom join kat sini
v
v
v
v
v
v


AMZAR SYAKIR SHAHIZAN
SETAHUN 4 BULAN
13.1.2010

AMNA SAFIYYAH SHAHIZAN
5 TAHUN
7.12.2006

SO,kepada Aidid:

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG, SEMOGA JADI ANAK YANG SOLEH DAN BERJAYA DUNIA AKHIRAT...

Monday, May 16, 2011

Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"


Tarikh Tutup: 11 Mei hingga 1 Jun 2011
ni gambar Ummi dan anak2:
Sedondon Raya Tahun lepas
Nama anak: AMNA SAFIYYAH BINTI SHAHIZAN (7.12.2006)
AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN (13.1.2010)
Nama Ummi: ARIZAWATI SAAD
So, Ummi nak tag:
Mamarifqy
dan lain2

Tuesday, May 10, 2011

LOVE U MOM CONTEST by Amieylee & Shamzaini


LOVE U MOM CONTEST by Amieylee & Shamzaini


Ni gambar Ummi ngan Mak Ummi , Adik2 dan Anak2 Ummi;


SAYA SAYANG IBU SAYA KERANA IBU yang melahirkan dan mengajar erti HIDUP

Entry Ampun Maaf


SALAM KEMAAFAN 
dari Ummi chewahhh macam raya plak ye.. Ummi nak mohon maaf sebab tak dapat nak teruskan lucky draw yang Ummi buat hari tu..mintak maaf la sangat2.. bukan nak menyakitkan hati sesiapa dan bukan tak nak bagi hadiah @ tak mampu...cuma bila Ummi tengok penyertaan @ komen yang kurang dari 5.. jadi dengan ini Lucky Draw di batalkan.. InsyaAllah kalau Ummi bersedia Ummi akan buat contest untuk Anak2 pada tarikh yang akan diberitau kelak. Hadiah sama seperti hadiah Lucky Draw tempohari.. Harap Maklum..terima kasih kerana memahami..

Sekadar penyeri entry maafku..

Thursday, May 5, 2011

I'm Yourss 1st Contest: Do I Look Gorgeous In A Kebaya?"


end 31st May 2011 pada tepat jam 11.59PM

ni gambar anak dara ummi berkebaya, ummi x berkebaya so, kira boleh la ye...time kasih juri


NAMA : AMNA SAFIYYAH BINTI SHAHIZAN
UMO: 5 TAHUN

so, Ummi nak tag:

ibuAyahDamia

Anakku Cute With Romper&Tight Contest


Anakku Cute With Romper&Tight Contest

End 1 Jun,2011

Bersama penaja yang best:
http://johorbabycollection.blogspot.com/
http://dnurboutique.blogspot.com/

ni gambar anak teruna ummi ber ROMPER berbutang tengah:


NAMA ANAK: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMO : SETAHUN 4 BULAN

so, Ummi nak tag:
mama Rifqy
mama Kisha

Thursday, April 21, 2011

Entry Meraih Vote lagiiii...

 

Assalamualaikum semua!!!! setelah sekian lama bercuti blogging akhirnya ummi membuat comeback dengan entry meraih undi utk anak teruna ummi.. no 3 tu ye..Amzar Syakir bin Shahizan. 

*sebelum vote tu anda semua diminta utk menjadi follower bagi blog

*tinggalkan komen di entry contest tersebut dengan menyatakan anda mengundi No. 3.

* tag seberapa ramai kawan anda dan pastikan dia rajin untuk vote ye..

* then, lepas dah vote tinggalkan komen di entry ini yaaaa..
terima kasih utk semuaaa.. dan pastinya ada sesuatu untuk anda yang telah memvote.. 


Vote juga untuk Iqy si hensem boy anak kepada 
NAA MAMARIFQY no 35

tarikh tutup adalah pada 21/4/2011

Friday, April 15, 2011

Entry meraih undi..pleaseeeee


Ummi nak mintak tolong kawan2 yang mana rajin tu..tolong vote ummi kat nama ummi ni ye

sebelum tu LIKE kat SINI dulu

Friday, April 1, 2011

" Baby Nurkheir 1st Giveaway: Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"


end 10 Mei, 2011



 NAMA PENUH: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
TARIKH LAHIR : 13 JANUARI,2010
UCAPAN KHAS UNTUK ANAK : SEMOGA ANAK UMMI JADI ANAK SOLEH 
YANG TAAT PADA PERINTAH ALLAH DAN RASUL

ID FOLLOWER: ummi amna amzar
REFERRER: nanakimie
TAG: mamarifqy
mamalieyna



NAMA PENUH: AMNA SAFIYYAH BINTI SHAHIZAN
TARIKH LAHIR : 7 DISEMBER, 2006
UCAPAN KHAS UNTUK ANAK : SEMOGA ANAK UMMI JADI ANAK SOLEHAH 
YANG TAAT PADA PERINTAH ALLAH DAN RASUL

ID FOLLOWER: ummi amna amzar
REFERRER: nanakimie
TAG: mamarifqy
mamalieyna

Thursday, March 24, 2011

Lama tak join contest.. hadiah contest tak di pos lagiiii..

Hmmm...sekian lama dekat sebulan rasanya ummi tak bercontest. rasa malas melanda diri..huhu dan yang paling Ummi rasa bersalah sebab hadiah contest kepada pemenang belum lagi di pos2.. actually hadiah2 nya ialah FM & keychain from Pangkor Island..opcoz la ummi dah beli hadiah2 ni dari haritu kan..still disimpan rapi dalam laci..citernye..mintak tolong kawan belikan envelope pos express.. but masih belum di beli lagi sebab hubby nya telah di transfer ke pejabat pos lain.. so, ummi pun kena lah tunggu sehingga kawan tolong belikan...mitak maaf ye semua pemenang.... mmg sangat2 kesilapan teknikal dr Ummi.. huhuhuhu Ummi janji akan ummi pos setelah dpat envelope tersebut...


Tuesday, March 8, 2011

Jom menang World’s Sexiest Laptop Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!

Jom ramai2 sertai Lucky Draw yang paling best nih!!!

Sape yang nak join klik kat Dealmates.com
Pastu ikut je arahan yang di beri sangaaaatt mudah!!!

[Image: Get the World’s Sexiest Laptop <br>for Free! RM0 for a Chance to Win the Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!]

Ultra Compact 11” MacBook Air Worth RM3299!


Dealmates.com

Saturday, March 5, 2011

My First Date Story Contest


end 28 April 2011

Ni cerita First Date Ummi..panjang lebar ckit ye..hehe

Pertemuan pertama @ First date ummi hanya di rumah.. dan yang pasti " blind date" . Ummi tidak pernah melihat wajah boyfriend Ummi(kini hubby) langsung sebab kitorang kenal kot e-kawan. hanya hubby yang tau wajah ummi sebab kat ruangan e-kawan tu ummi letak gambar, but hubby pun masih samar2 sebab internet kan, macam2 hal orang boleh tipu. Then, seperti dijanjikan ummi memang tak ingat tarikh ni..tapi dalam bulan Oktober 2004 laa..bulan Syawal time tu..

Hari tu rasanya ummi berhias sehabis cantik laaa…cantik Ummi takat bedak Miami jer tau


dan lip gloss Avon ckit…


yang lain ummi tak pandai. Tak keruan jadinya bila dia cakap dah nak sampai..huhu camana ni…mak toloooonngggg!!!.. Mak kata laa..relax je la..buat cam besa..haha mak kan ade experience cam tu..Cuma takde a mak jumpe Abah kot tenet, mana ada tenet2 lagi zaman mak muda2 dulu..
Ohhh..ade lagi yang Ummi termiss..mmg panjang citer ni tau.. bila dah saling mesra mesra hubby(Ejan78) ni mula la bgtau pasal dirinya yg sebenar.

Ummi sangat cuak masa tu…mmg crazy cuak laa… tapi lepas tu ummi buat istikharah..berserah padaNYA. Andai dialah jodohku, KAU satukanlah hatinya dan hatiku…tau tak ape yang buat Ummi cuak? Hmmm…Hubby gtau yang dia tempang sebelah selepas accident..sebelum ni mmg dah bgtau yang dia penah accident, tapi tak bgtau plak kecedaraan dia tahap mana kan… then lagi 1,dia gtau yang dia tak handsome..lebih kurang mcm Ahmad Busu Pi mai pi mai tang tu..” saya berterus terang kat awak supaya nnt bila kita jumpa awak tak terkejut, then lepas tu, kalau awak nak lupakan saya, saya tak kisah, saya dinasihatkan untuk bgtau hal yg sebenar…” Ummi terpaksa REDHA dan berserah jika ini jodoh Allah untuk Ummi. Nak buat mcm mana masa tu dah terlanjur jatuh cinta hanya pada suara..hmmmm

Ahmad Busu-bayangan sebelum jumpe hubby

Berbalik masa hubby tiba kat rumah..mula2 perasan sorang lelaki keluar dari kete Kelisa. Ada 2 org je lelaki. Kete tu kete kawan dia, mesti la yang drive tu kawan dia ye tak..dah gtau sebelum tu..yang keluar penumpang sebelah pemandu. Kat belakang, 2 orang perempuan..dah sah2 la bukan..huhu aikkk!! Yang mn satu ni..yang keluar tu Putih, Tinggi, agak handsome laaaa..hahaahahadari jauh Ummi tgk cara dia jalan dulu, biasa jer..tak de tempang pun..bukan kot..tunggu plak si pemandu keluar, gelap ckit, tinggi jugak, handsome jugak, kaki pun tak tempang.. then, dah sampai depan pintu, dia kenalkan diri…Makcik…saya Shah..wahahahahahah!!!!! mcm nak flying kick, dush! Dush! Jer dia masa tu…penipuuu!!!!!!

wajah sebenar!! incik hubby..

Tapi buat relax jer la..sengih2 ummi macam kerang busuk, dalam hati seronok tak hengatttt, berbunga riang..hehe gatai betoi anak dara nih!! (masa tu la anak dara) so, macam biasa la tetamu datang hidangkan nasi putih, kari ikan mak masak, hehe..ummi masak ikan siakap steam, sayur sawi celur kuah sos tiram jer..pastu ulam2 & ade satu lauk lagi, ummi tak ingat.. lepas makan nasik, ummi hidang la biskut2 raya, yela time tu datang beraya kan..masa tu memang miskin giler, kamera pun tarak..henpon apetah lagi mana nak datang kamera kalau pakai 33 sekupang jerr..

ni la 33 sekupang yang ummi pakai dulu

Dah habis bab pertemuan pertama tu, hubungan kami diteruskan dengan ikatan pertunangan di persetujui kedua2 belah pihak pada Awal Muharam 1427H bersamaan 10 Feb, 2005. 10 bulan selepas tu, kami pun nikah pada 10 Dis, 2005. ALHAMDULILLAH… begitulah perkenalan Ummi dengan Incik Hubby, begitu mudah sekali kalau Allah nak pertemukan jodoh kita…so, pada siapa yang tengah runsing belum ade jodoh, sila jangan bimbang sangat..berdoa dan bertawakkallah..sesungguh nya jodoh kita telah Allah tentukan di Loh Mahfuz lagi..Wallahu a’lam.

so, ummi nak tag:
ibu zefa asmara
juliet ira

Thursday, March 3, 2011

MINTAK MAAF BANYAK2 YE!!

Ummi nak mintak maaf sangat2 tentang hadiah pada pemenang contest Percutian Ummi 2011... Kehelan, Aeyinn, nanamrul, kak atie dan cute mum...sepatutnya ummi pos minggu ni hadiah2 tu..tapi anak2 ummi demam termasuk lah ummi, masih belum sihat lagi..so, tak sempat nak pos, maybe @ InsyaAllah minggu depan ummi akan poskan ye..kita hanya merancang Allah menentukan...

MINTAK MAAF BANYAK2 YE!!

Monday, February 28, 2011

COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy

 
end 31 mac,2011


ni gambar baby ummi, sehari selepas dilahirkan..baru keluar dari spital..


nama Ummi: Arizawati Saad
nama baby: Amzar Syakir Shahizan
Tarikh Lahir n Umo baby: 13 Jan, 2010 (setaun sebulan)


Friday, February 25, 2011

"AKSI SI COMEL with LITTLE FINGERS"...


ok..Jom kita usha Aksi si comel Ummi:-


hah!! ye ke?! ade harta karun dalam ni..??


Tak leh buang masa ni, adik nak cari harta karun, jgn kacau adik tau!!


Mana nii..makin dalam lubang ni..tak jumpe2 pun harta??!


Ohhh!!! tipu adik ye?! tengok takde pape punnnnnn...


malas la adik..baik keluar jer dari sini pegi mandi lagi bagus!!



lega rasanya dapat mandi dari buang masa korek pasir..hoyeyyy!!

NAMA BABY: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMO BABY: 13 BULAN
NAMA UMMI: ARIZAWATI SAAD(iza)


So, ummi nak tag:
semua yang singgah tengok entry nih...jgn lupa join ye!!!

Thursday, February 24, 2011

Saya Mahu Jadi Seperti Fatin Liyana Dari Blog Fatin Liyana

Saya Mahu Jadi Seperti Fatin Liyana Dari Blog Fatin Liyana!!!




Wow!! tajukkkk...macam tak sedar diri pulak ummi nih. Tapi tu la ceritanya. Sejak pertama kali memandang beliau, hatiku jadi berbunga2..oitttt!! ape nih!! ummi jatuh cinta pandang pertama ngn Fatin Liyana???!!
Ishhhhhhhhhhhh...gilo ke apo? tak der lah...Ummi cuma terpesona dengan kelebihan yang Allah bagi pada Fatin Liyana tu..beliau sangat cantik dan comel. Tak jemu mata memandang. kalau ummi pandang sekali dah jadi macam tu, apetah lagi orang lelaki yang tengok.

Ape yang membuatkan Ummi tertarik ngn adik Fatin Liyana ni:

* Cantik,comel,cun dan seangkatan dengannya. Apa saja yang dipakai haruslah membuatkan ummi tertarik kerana dia mempunyai raut wajah yang menawan. mula la ummi terbayangkan kalau la ummi seperti dia..oh!! indahnya dunia ini...heheh harusla kannnn..sebagai wanita kita ni sangat concern about kecantikan.

*sedang belajar dalam bidang perubatan di Universitas Padjadjaran Bandung, West Java, Indonesia. ini pulak adalah cita2 ummi masa kecik yang tak kesampaian. last2 ummi jadi surirumah, memang sangat2 kuciwa lahhh...sangat kagum dengan beliau yang bakal menjadi doktor ni.. nanti kalau Fatin dah jadi doktor kan, mesti ramai pesakit lelaki terkejar2 nak cari doktor Fatin jer..tengok muka doktor jer terus sihat. tak payah doktor nak bagi ubat. Andai dapat ku undur masa..akan ummi belajar bersungguh2 hingga jadi seperti Fatin Liyana, namun..kita hanya mampu merancang..Allah menentukan segalanya.

bakal doktor nih!! kagum

* terkenal..cube tengok follower dia...wallawehhhhhhh:-

Bukan sebab cantik jer beliau dapat follower yang ramai cenggini tau! karya dalam blog beliau pun amat menarik untuk di baca. membuatkan ummi tak lepas peluang mengunjunginya sehari2. ishhh..ishhh...ishhh...bila la saat ku sepertimu Fatin...Fatin la idola Ummi dalam dunia blogging ni..nak jadi macam Fatin Liyanaaaaa...

* sangat berkebolehan dalam bidang modelling..tengok lah...ape saje gayanya sangat menarik kerana beliau sangat cantik.. 




hah!!...andai berpeluang mahu saja ummi menjadi seperti Fatin Liyana..hehehe walaupun dalam mimpi...
Ummi nak sangat seperti beliau bila pakai baju ape2 pun mcm sesuai jer. pakai lah tudung ekin ke, shawl ke, syria bagai...tetap maintain cun, cantik dan sweeeeeeeetttttt sangat...

 “Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack


REMPEYEK give away


tarikh tutup 1 march 2011....11.59pm...

so, ummi nak tag:
ibu zefa asmara
ibu batrisya
mamalieyna

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?
Dah menang!!! nnt ada la kat kulit buku KITARAN HIDUP BERKELUARGA

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"
ummi menang saguhati

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!
ummi salah seorang pemenang jgk!!

"pabila photo mula.... ber...cerita"

"pabila photo mula.... ber...cerita"
Ummi salah seorang pemenang!!

Amna Safiyyah won 3rd Prize

Amna won 1st Prize

Amna won 2nd Prize, Amzar won 3rd prize

KAWAN2 UMMI

NI LAGI KAWAN2 UMMI