Followers

Thursday, September 30, 2010

CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST


CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST

~STICKY ENTRY UNTIL 20 OCTOBER 2010~
~scroll down for latest entry~


Info Contest:

Tempoh contest adalah selama 1 bulan iaitu dari 20 September 2010 hingga 20 October 2010.
Contest akan ditutup pada 20 October 2010 tepat jam 2.00 pm.

Info tentang hadiah akan di update kemudian. Doakan Ummi selamat pergi dan balik dari Shanghai, dan Insya'Allah Ummi akan bawak balik souvenir dari Shanghai utk pemenang.
Insya'Allah 3 pemenang akan dipilih bagi setiap kategori.

Contest terbahagi kepada 4 kategori:

1A - Little Muslim (1 hari - 3 tahun)
1B - Little Muslimah (1 hari - 3 tahun)

2A - Little Muslim (3 tahun - 6 tahun)
2B - Little Muslimah (3 tahun - 6 tahun)

Syarat-syarat contest:
  1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog dan anak/adik/anak saudara kandung yang berusia 1 hari hingga 6 tahun.
  2. Warganegara Malaysia (Warganegara Malaysia yang stay kat luar negara pun boleh join ye, tapi nanti kalau menang, kena bagi alamat Malaysia la...)
Apa perlu kalian buat?
  1. Add blog AshA's FaMiLy dan Contest for Anas di bloglist/blogroll blog kalian dan pastikan ada link back.
  2. Wajib menjadi follower kedua-dua blog AshA's FaMiLydan Contest for Anas.
  3. Buat satu entry di blog kalian tentang contest ini dan hanya tajuk CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST sahaja diterima.
  4. Letakkan banner contest di entry dan sidebar blog kalian dan pastikan ada link back ke entry ini. (Penyertaan terbatal sekiranya tiada link back)
  5. Upload HANYA SEKEPING gambar anak/adik/anak saudara yang berpakaian baju melayu/jubah lengkap dengan songkok/kopiah (bagi lelaki) dan baju kurung/jubah lengkap dengan tudung litup (bagi perempuan).
  6. Kalau peserta lebih dari seorang, boleh upload gambar dalam satu entry dan nyatakan di entry ya.
  7. Nyatakan NAMA,UMUR,TARIKH LAHIR, KATEGORI dan HARAPAN kalian terhadap Little Muslim & Muslimah kalian.
  8. Tag rakan2 untuk join contest ini.
  9. Tinggalkan komen dan link entry contest kalian di entry ini sahaja.

Tambahan syarat contest:

Update 25 Sept 2010 @ 10.25 p.m
bagi kanak2 perempuan, gambar yang bertelekung pun diterima.
gambar yang nampak tudung saja pun acceptable asalkan kanak2 perempuan memakai pakaian yang menutup aurat la. (x aci pakai skirt tp pakai tudung kan?)

bagi kanak2 lelaki, pakai kemeja, seluar panjang & kopiah pun dah ok. pendek kata nak bagi nampak imej muslim/ah je....



dengan ini...ini entry ummi dengan gmbr2 my cute little muslim and muslimah..

sblm tu ni dia banner untuk contest ni :



ini pula gambar my little muslim and muslimah:


NAMA ANAK: AMZAR SYAKIR BIN SHAHIZAN
UMUR: 8 BULAN
TARIKH LAHIR: 13/01/2010
KATEGORI:1A - Little Muslim (1 hari - 3 tahun)

HARAPAN: harapan Ummi agar AMZAR SYAKIR menjadi anak yg soleh, yg mulia dan yg mentaati perintah Allah juga Ummi dan Ayah, juga menjadi seorang insan seindah maksud nama beliau.



NAMA ANAK: AMNA SAFIYYAH BINTI SHAHIZAN
UMUR: 3 TAHUN 9 BULAN
TARIKH LAHIR: 7/12/2006
KATEGORI:
2B - Little Muslimah (3 tahun - 6 tahun)

HARAPAN: harapan Ummi agar AMNA SAFIYYAH menjadi anak yg solehah, yg mulia dan yg mentaati perintah Allah juga Ummi dan Ayah , juga menjadi seorang insan seindah maksud nama beliau.


di cni juga Ummi ingin tag


3 comments:

AshAnas said...

salam terjah entry contest... good luck ya! entry lulus... (",)

AshAnas said...

it's ok, sy cuma lupa letak syarat tag tu as optional... sy terima wlupun xde tag coz cuma nk ajak ramai2 join je...

humayraa said...

As'kum..

Ummi ,nak jemput singgah blog baby Nur..Ada GA khas utk si manja pakai tudung/ baju melayu..Jom, meriahkan..

http://www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

tq

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?
Dah menang!!! nnt ada la kat kulit buku KITARAN HIDUP BERKELUARGA

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"

"Gaban's Lovely Craft & Embroidery GA 2010"
ummi menang saguhati

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!

areteacar 1st contest, keluarga bahagia!
ummi salah seorang pemenang jgk!!

"pabila photo mula.... ber...cerita"

"pabila photo mula.... ber...cerita"
Ummi salah seorang pemenang!!

Amna Safiyyah won 3rd Prize

Amna won 1st Prize

Amna won 2nd Prize, Amzar won 3rd prize

KAWAN2 UMMI

NI LAGI KAWAN2 UMMI